Birgit van Hemert

Opgegroeid in het mooie Maastricht en vanuit daar ben ik naar Amsterdam gegaan voor mijn studie. Hier heb ik ruim 12 jaar gewoond en na mijn studie afgerond te hebben ook gewerkt. Mijn man en ik wonen alweer ruim 25 jaar in het gezellige Breda. Onze twee kinderen zijn hier opgegroeid en inmiddels uitgevlogen.

Na mijn studie heb ik, tot voor kort, met name in de media (o.a. ELLE, Quote, LINDA.) gewerkt. Naast gezin en werk ben ik ook altijd actief geweest bij sportverenigingen, o.a. jeugdcommissie en bestuur van de tennisvereniging. Maar ook in verschillende netwerken, zoals een groep vrouwelijke professionals in Breda.

De afgelopen jaren heb ik, samen met mijn oudere broer en jongere zus, de mantelzorg voor mijn moeder op me genomen. De laatste jaren woonde zij in een tehuis en daar ben ik al enige tijd lid van zowel de cliëntenraad als van de centrale cliëntenraad van de overkoepelende organisatie. Het heeft me meer inzicht gegeven in het belang van maatwerk. Persoonlijke aandacht en net dat stukje extra contact en zorg, en interesse in individuele behoeften zijn speerpunten voor mij. Inmiddels ben ik ook mantelzorger voor mijn vader, die op 87e jarige leeftijd nog zelfstandig woont in Zuid-Limburg.

Verder verdiep ik me de afgelopen jaren in dementie; welke impact heeft dit op de persoon zelf en op de naasten. Essentieel voor mij is samen te kijken naar wat er nog wèl kan en dit blijven stimuleren.

Zorgen en regelen geven me voldoening. Fijn om bij te dragen om ouderen, zolang als mogelijk, in de vertrouwde thuisomgeving te laten wonen. Men vindt mij empathisch, een goed luisteraar en betrouwbaar. Ik heb een brede interesse in boeken, films, nieuws en sport.

Terug naar OVER ONS