Gabrielle Bruinhof-Mourits

Opgegroeid in het Brabantse, als Benjamin in een gezin met 2 broers, kijk ik terug op een fijne jeugd.
Als 18-jarige ben ik gestart met de opleiding tot algemeen verpleegkundige, mijn eerste afdeling was oncologie. Ik had nog weinig verpleegkundige kennis, dus was ik vooral het luisterend oor voor patiënt en familie, dit heeft mij gedurende mijn opleiding veel gebracht.
Na mijn algemene opleiding ben ik me gaan specialiseren als intensive care verpleegkundige en heb ik gedurende 15 jaar op de hartbewaking gewerkt.
Als er rustige momenten op de afdeling waren, zocht ik altijd de oudere eenzame patiënten op om ze extra aandacht te geven. Ik heb in die periode tevens een opleiding psychogeriatrie afgerond.
Inmiddels was ik getrouwd, moeder van 2 zonen en had mijn man een eigen bedrijf, waar ik ook regelmatig in meewerkte. Daarom heb ik toen de keuze gemaakt om met mijn werk in de gezondheidszorg te stoppen en in het bedrijf van mijn man gaan werken.
Dit heb ik een aantal jaren met veel passie gedaan, we kregen gezinsuitbreiding van zoon nummer drie en een dochter.
Het gezin was druk en mijn vader werd ziek, dus heb ik het zakenleven vaarwelgezegd om als mantelzorger voor mijn vader te zorgen. Ik kijk terug op een prachtige periode met mijn vader, die ik de mogelijkheid heb kunnen bieden om thuis te sterven.

Nu alle kinderen groot zijn en ik mijn handen vrij heb, wil ik graag weer mijn steentje bijdragen in de zorg. Het ziekenhuis trok mij niet meer, maar zorg en aandacht op maat voor ouderen is mijn passie! Het geeft me veel energie om mensen te ondersteunen en extra aandacht te geven.

Terug naar OVER ONS